Onderzoeksteam

Jente Wagemans

Elke ochtend sta ik op met het doel om het dagelijks equilibrium uit te dagen, door een bijdrage te leveren, te innoveren en vooruitgang te inspireren. Door middel van dit onderzoek poog ik de sportmedische wetenschappen naar een hoger niveau te tillen, meer concreet om revalidatie van enkelblessures te revolutioneren.

Mijn passie voor sport, anatomie, fysiologie en de bewegende mens deed mij starten met de studies kinesitherapie. In 2020 ben ik afgestudeerd als Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Vervolgens ben ik gestart als sportkinesitherapeut bij professionele sportclubs en als doctoraatsonderzoeker.

Volgens Leonardo Da Vinci is innovatie waar kunst en wetenschap bij elkaar komen en progressie waar realiteit en fantasie elkaar ontmoeten. Als doctoraatsonderzoeker heb ik de mogelijkheid om te innoveren en vooruitgang te faciliteren, als sportkinesitherapeut om deze waarden toe te passen. Via beide functies kan ik elke dag een bijdrage leveren.